Tänk om jag hade tid att ta en vecka att lära känna varje ö..



Nu är ju inte detta den bästa kartan man kan ha över Grekland... men... den fick mig att börja drömma. Nu kanske jag ska utforska min vackra ö Kreta först.. eller kanske inte. Poros har för alltid stulit mitt hjärta - en liten klippa i havet men med en livsstil och med vänner som det bara kan bli på en riktigt liten ö.

Santorini är vacker och mytisk.
Naxos är lyxiga stränder och härliga restauranger på taken i gamla stan.
och sen då... alla öar har ju så mycket att ge med sina vitt skilda karaktärer.

Var har ni varit - berätta kort vad ni har starkast minnen av!

Grekiskt kontor

Idag när jag kom till kontoret var det allmän städyra. Ryska Maria och Mata (kontorschefen) körde damsugare och mopp full fart! Inte alltid lätt att prata i telefon här.. men är det inte in dammsugare som viner kör det kanske förbi en moppe utan ljuddämpare eller en HD.. Man får betala mer än pengar för att ha kontoret med öppna dubbeldörrar mot en av huvudgatorna vid gamla hamnen.. Lugn och ro finns det nästan aldrig så det är bara att anpassa sig och lära sig att jobba med glada tillrop från kollegorna  och högljudda telefon konversationer på något av våra 7 språk - de måste ju höras igenom allt annat oljud.. ;-)

Nu tystnade dammsugaren så nu ska jag höra efter om alla mina agenter i Sverige har semester just nu eller om någon är på kontoret!

Hörs!

ps visst är han söt.. Vi var på stranden med ungar och hund i vintras (december) och busade loss lite lagom... ds


Mest älskade vännen mina barn har poserar glatt...



Visst är han söt mammas gamla terrier. Han får en ny vår varje gång mina ungar kommer på "semester" till mormor och morfar. Han leker tafatt och busar under sängar och goooosar med de glatt fnittrande småkrypen - sen när de åker hem igen sover han i två veckor!

Vackra småländska villor

Passade på att ta en liten promenad i solskenet mellan skurarna när jag var på snabbvisit hemma i Småland i helgen. Fångades av våra vackra smålandska villor - visst bygger vi fina hus idag!







Sommarfest på dagis

Lefteris och Akilles har gått på ett privat dagis nära vårt hus hela våren. Precis innan  de flög på sommarlov hem till gamla Svedala så hann vi vara med på dagisets "sommarfest". Akilles och de andra 3 åringarna dansade "de flygande fjärilarna" och Terris grupp spelade upp ett stycke ur den välkända Odysses. Kolla vad fina de var!

Akilles är den lilla mörkröda blomman närmast kameran!





Terris är kung i mörkrött i mitten


Ett leende säger mer än 1000 ord..


Båttur till festen


Lillebror har blivit make..


Blekinge är en av mina sommarfavoriter

None

Första 3Dsen äntligen färdiga för Artemis Gardens


Luftiga balkonger i centrala Chania



Det här lägenhetskomplexet har Georgios (ägare av Artec SA) byggt i Chanias finaste bostadsområde Halepa. Som ni ser finns allt man kan önska sig för att njuta av vårt halvtropiska klimat med brännande sol men även svalkande vind! Utsikten från Halepa är... Chanias vackra kuststräcka och hamn - att sitta på balkongen efter jobbet och äta en sen middag är bara det en dröm - i denna boendemiljö!

Vacker Innergård



Ett härligt par som köpt detta byhus, har skapat sig en riktig oas på bakgården!

Att sitta här och vila i skuggan, kan det vara ett skönt sätt att njuta av sin säkra investering?

Kreta har haft en fin kurva på sina fastighetspriser under flera år nu och genom att kombinera säkerhet (låg generell kriminalitet och överhuvud taget ingen terrorism!) med närheten av ett halvtropiskt paradis med nästan helt obegränsat utbud av svepande stränder i Europa!
Att kunna placera sin pengar här och njuta lite mera live av dem medan de ökar, är enligt många svenskar ett mycket attraktivare alternativ idag än ett ibland ganska osäkert fondsparande...

solnedgångar... älskar dem får aldrig nog!


Att bo i ett semesterparadis

Är inte alltid så kul som amn kan tro men ibland kan det överträffa ens vildaste fantasier!

Vardagen med jobb och vardagssysslor som inte kan vänta kan ju lätt bli tuff när det blir över 35 C men livet går vidare och det är bara att stressa vidare men dricka M ERA vatten.

Ibland stannar man dock upp för en hissnande utsikt, en snabbtur till stranden eller en härlig måltid på någon liten taverna någonstans i ingentinget och det blir guldkornen som gör att Chania idag är det enda stället jag vill bo på. Det finns massa saker att göra och se bara man har tid så jag har nog att göra resten av livet innan jag hinner med att se hälften!


Gramvousa - mitt vackra Kreta


Mata har varit ute och klättrat på byggställningarna!

Vår designer för både inne och utomhus bruk och kontorschef har varit på rundtur med en ny agent idag och kom tillbaka till kontoret bubblande glad över att nu är det bevisat!!! Att även husen i Kamisiana kommer att ha en vacker havsutsikt. Nu kom hon ju inte upp i nivå med andra våningens balkonger/terasser då hon inte är så lång och den första våningen inte är klar. Men hon klättrade med dödsförakt för att ta det först bildbeviset - vi spådde rätt!

Om ni kände Mata så vet ni att inget är omöjligt och att bevisen bara ska fram så att vi har svart på vitt att så som vi säger är det! Alla rusade till huvudmaskinen på jobbet ivriga som en ddagisgrupp när det vankas glass för att se det utladdade dagsresultatet från kameran. Inte bara beviset i Kamisiana fanns med utan även vårt sagolika Gramvousa och en härligt självmedveten katt i många olika varianter. Alltid lika kul när någon varit ute med kameran - det finns ju så mycket vackert och speciellt att fotografera och efter som att vi alla kommer från olika delar av vår vackra glob - med olika sätt att se saker, är det alltid roliga timmen när vi diskuterar och jämför vilka bilder vi förälskar oss i!

RSS 2.0